Γιατί τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχα.

Να τα βάψω; Ναι, όχι, πιο μετά… Να αλλάξω σαμπουάν; Μπορώ να χρησιμοποιώ τη μάσκα που βάζω κάθε Κυριακή; Πολλά ακούγονται σχετικά με τα μαλλιά μιας γυναίκας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπεύδουν να δώσουν κάθε λογής συμβουλή, ακόμα και αν δεν είναι ειδικοί. Για αυτό λοιπόν θα δούμε μαζί τί συμβαίνει στα μαλλιά σας τους 9 αυτούς μήνες που κυοφορείτε το μωράκι σας.

Βαφή

Η βαφή μαλλιών στην εγκυμοσύνη, όταν εφαρμόζεται σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες, δεν είναι κάτι που απαγορεύεται, καθώς δεν υπάρχει καμιά επιστημονική απόδειξη ότι βλάπτει το μωρό. Για μεγαλύτερη ασφάλεια όμως καλό είναι στο πρώτο τρίμηνο να αποφεύγεται ή να μη γίνεται πολύ συχνά. Ωστόσο, πάντα να συμβουλεύεστε το γυναικολόγο σας.

Λάμψη

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα μαλλιά σε αυτή την περίοδο της ζωής σας είναι πιο λαμπερά, πιο πυκνά και πιο υγιή; Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζουν οι ορμόνες αλλά και οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, που συνήθως λαμβάνονται καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κι επειδή μετά τον τοκετό αναμένονται ξανά μεγάλες αλλαγές στο τριχωτό της κεφαλής, το καλύτερο είναι η λήψη βιταμινών να συνεχιστεί και κατά την περίοδο της λοχείας, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, πριν τη σταδιακή διακοπή τους.

Περιποίηση

Παρότι τα μαλλιά είναι στην καλύτερη τους φάση όταν μία γυναίκα είναι έγκυος, αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να τα περιποιείται. Για το λόγο αυτό, να θυμάστε πως εκτός από το γιατρό σας πρέπει να επισκέπτεστε και τον κομμωτή σας, τουλάχιστον κάθε 2 μήνες, ώστε να τα περιποιηθεί και να μη δημιουργηθεί ψαλίδα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που τα μαλλιά είναι μακρυά. 

Στην καθημερινή σας ρουτίνα, το σαμπουάν σας πρέπει να έχει ουδέτερο ph και να λούζεστε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Σημαντική είναι και η σωστή ενυδάτωση της τρίχας, χρησιμοποιώντας μάσκες ενυδάτωσης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση φυτικές, του εμπορίου ή που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, όπως αυτή που σας προτείνω παρακάτω:

 Φυσική Μάσκα Μαλλιών

  • 1 γιαούρτι πλήρες
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο και
  • λιγες σταγόνες λεμονιού.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα στα μαλλιά και αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για μισή ώρα. Αν θέλουμε τοποθετούμε και μία μεμβράνη.

Μην ξεχνάτε ότι τα υγιή και όμορφα μαλλιά ανεβάζουν τη διάθεση μας, γεγονός που το αισθάνεται και το μωράκι!!! Φροντίστε τα λοιπόν όσο περισσότερο μπορείτε!

Γιατί τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.