Θα δίνατε μία δεύτερη ευκαιρία στον άπιστο σύντροφο;

Σίγουρα έχουμε ακούσει ή βιώσει κάποια σχέση στην οποία ο ένας σύντροφος ήταν άπιστος. Και πολλές φορές, ενώ ανακαλύπτουμε την απιστία, πειθόμαστε από τον –ίσως κι επανειλημμένα– άπιστο σύντροφο να παραμείνουμε στη σχέση, ακόμα και ύστερα από προσβλητικές συμπεριφορές και λόγια. Ειδικά αν ο άπιστος σύντροφος έχει υπάρξει υποστηρικτικός σε κάποια δυσκολία στο παρελθόν, ο αποχωρισμός είναι ακόμα πιο δύσκολος και συγχωρούμε και προσπαθούμε να σώσουμε τη σχέση μας.

Γιατί δε φεύγουμε από μία σχέση που μας πληγώνει

Το γεγονός ότι ένας σύντροφος μας έχει στηρίξει σε μια δυσκολία είναι πολύ σημαντικό. Ωστόσο, ειδικά αν έχει απιστήσει επανειλημμένα, ο πόνος και η προδοσία της απιστίας δεν εξαλείφονται απλά και μόνο λόγω της πρότερης ευγενικής του συμπεριφοράς. Επίσης, αν δεχόμαστε επιθετική συμπεριφορά όποτε προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε σχετικά με την απιστία του, αυτό αποτελεί σημάδι παθογένειας στη σχέση και πιθανής κακοποίησης (κυρίως ψυχικής). Αντί να αναλάβει την ευθύνη του, επιρρίπτει την ευθύνη της άπιστης συμπεριφοράς του σε εμάς, μια στάση που φαίνεται και χειριστική και αντιπαραγωγική σε μια σχέση.

Μένουμε στη σχέση υπό προϋποθέσεις

Αν και είναι πιθανό να τα ξαναβρούμε με το σύντροφό μας μετά από μια απιστία, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν και οι δυο είμαστε 100% αφοσιωμένοι στο να ξαναχτίσουμε τη σχέση και να αποκαταστήσουμε την κλονισμένη εμπιστοσύνη. Και βέβαια, είναι απολύτως απαραίτητο ο άπιστος σύντροφος να κόψει κάθε επαφή με την άλλη του σχέση και να αρχίσει να είναι ειλικρινής και ανοιχτός μαζί μας. Αν είναι διατεθειμένος να το κάνει αυτό και είμαστε σε θέση να δώσουμε αυτή την ευκαιρία, μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να απευθυνθούμε και σε κάποιο σύμβουλο σχέσεων για να μας βοηθήσει.

Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται χρόνος, σκληρή προσπάθεια και ειλικρίνεια, αλλά αν και οι δύο σύντροφοι είμαστε αφοσιωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να κάνουμε τη σχέση μας ακόμα πιο δυνατή απ’ ό,τι πριν.

Θα δίνατε μία δεύτερη ευκαιρία στον άπιστο σύντροφο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.