Κέικ καρότου με γλάσο

[mks_icon icon=»icon-notebook» color=»#81d742″ type=»sl»] Υλικά για τη ζύμη

  • 4 αυγά
  • 300ml ηλιελαιο
  • 300γρ.ζάχαρη
  • 250γρ. φαριναπ
  • 1κ.γλυκού κανελλα
  • 1κ.γλυκού σόδα
  • 300γρ. καρότα τριμμένα
  • 100γρ ψιλοκομμένα καρύδιαΕπικάλυψη
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 200γρ. άχνη
  • 1 βανίλια

[mks_icon icon=»fa-check» color=»#dd3333″ type=»fa»]Εκτέλεση

Σε μπολ μεγάλο ρίχνουμε το ηλιελαιο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα και ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ. Σταματαμε το μίξερ και με μια μαριζ ανακατεύουμε ρίχνοντας μέσα το καρότο το αλεύρι μαζί με την σόδα λίγο λίγο. Τελος προσθέτουμε τα καρύδια. Βαζουμε σε βουτυρωμενη μακροστενη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμους για περίπου 45 έως 55 λεπτα. Αφήνουμε να κρυώσει. Για την επικάλυψη της κρεμας τυριού χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη και την βανίλια. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμονιού. Όταν κρυώσει το κέικ μας γλασάρουμε.

Καλή επιτυχία!

Κέικ καρότου με γλάσο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.