Σπιτικές μάσκες μαλλιών για τη νέα μαμά

Το μωράκι εισέβαλε στη ζωή σας φέρνοντας απίστευτη ευτυχία αλλά και τόσες ευθύνες. Το πρώτο διάστημα είναι φυσικό ως νέα μαμά να έχετε παραμελήσει εντελώς τον εαυτό σας. Από την άλλη, η εγκυμοσύνη ταλαιπώρησε τα μαλλιά σας, τα οποία τώρα δείχνουν θαμπά, ξηρά και άτονα. Ειδικά αν θηλάζετε, η ταλαιπωρία των μαλλιών σας συνεχίζετε και η εικόνα τους ίσως σας απογοητεύει.

Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι παραμένετε αρκετές ώρες στο σπίτι και όταν το μωράκι σας κοιμάται, φροντίστε τα μαλλιά σας με σπιτικές μάσκες που θα φτιάξετε πανεύκολα με υλικά που έχετε στο σπίτι. Σας προτείνουμε τρεις μάσκες με βάση το ελαιόλαδο που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη ρίζα της τρίχας και τις ταλαιπωρημένες άκρες.

Μάσκα με ελαιόλαδο
Αυτή η μάσκα είναι πολύ απλή και θα χρειαστείτε μόνο λίγο ελαιόλαδο. Αρχίστε να το απλώνετε με τα δάχτυλά σας στις άκρες των μαλλιών. Βάλτε αρκετή ποσότητα στις άκρες και  μικρότερη ποσότητα όσο προχωράτε προς τη ρίζα. Τέλος, κάντε με το εσωτερικό των δακτύλων σας ελαφρύ μασάζ, για δύο λεπτά. Σκεπάστε τα μαλλιά σας με μία υγρή, χλιαρή πετσέτα και αφήστε να δράσει η μάσκα για τουλάχιστον μια ώρα. Λουστείτε με χλιαρό νερό και το συνηθισμένο σαμπουάν σας. Επαναλάβετε για να είστε σίγουρες ότι θα φύγουν όλα τα υπολείμματα λαδιού από τα μαλλιά, αφήνοντας μόνο μεταξένια απαλότητα και λάμψη.

Μάσκα με ελαιόλαδο και μέλι 
Για αυτή τη super δυναμωτική μάσκα, θα χρειαστείτε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.  Ξεκινήστε να απλώνετε με τα δάχτυλά σας στις άκρες των μαλλιών, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Συνεχίστε, απλώνοντας τη μάσκα και κάνοντας μασάζ στα υπόλοιπα μαλλιά. Σκεπάστε τα μαλλιά σας με μία υγρή, χλιαρή πετσέτα και αφήστε να δράσει η μάσκα για τουλάχιστον 30 λεπτά. Λουστείτε με χλιαρό νερό και το συνηθισμένο σαμπουάν σας. Επαναλάβετε για να είστε σίγουρες ότι θα φύγουν όλα τα υπολείμματα της μάσκας. Θα νιώσετε τα μαλλιά σας δυνατά και υγιή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Μάσκα με ελαιόλαδο, μέλι και γάλα
Και η τρίτη μάσκα μας έχει ως κύριο συστατικό το ελαιόλαδο -θα χρειαστείτε 2 κ.σ.– αλλά και το μέλι -θα χρειαστείτε 1 κ.σ.– και τέλος 1/2 φλιτζάνι γάλα.

Εκτέλεση:
Λιώνετε το μέλι στο ζεσταμένο γάλα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνετε τη μάσκα κάνοντας μασάζ στα μαλλιά από τις άκρες προς τη ρίζα. Σκεπάστε τα μαλλιά σας με μία υγρή, χλιαρή πετσέτα και αφήστε να δράσει η μάσκα για 20 – 25 λεπτά. Λουστείτε με χλιαρό νερό και το συνηθισμένο σαμπουάν σας. Επαναλάβετε για να είστε σίγουρες ότι θα φύγουν όλα τα υπολείμματα της μάσκας. Είναι το ίδιο ευεργετική για τα μαλλιά όσο και οι προηγούμενες, αλλά επιπλέον δίνει ζωντάνια στα κουρασμένα ή βαμμένα μαλλιά.

Σπιτικές μάσκες μαλλιών για τη νέα μαμά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.