Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος: Γιατί είναι πολύτιμος για κάθε εγκυμοσύνη;

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος γλυκιάς αναμονής για τη γυναίκα και το σύντροφο της και με το σκεπτικό αυτό προσεγγίζεται κατά το δυνατόν και η παρακολούθηση της εγκύου σε όλη τη διάρκεια της κύησης. Με το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες εξετάσεις που θα ελέγξουν την υγεία της μέλλουσας μαμάς και θα εξασφαλίσουν στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Μέχρι πρόσφατα, στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου για την ανίχνευση χρωμοσωμικών ανωμαλιών γινόταν ο Έλεγχος Αυχενικής Διαφάνειας. Ένα ειδικό υπερηχογράφημα, πολύ αναλυτικό, που πραγματοποιείται μεταξύ 11ης και 14ης εβδομάδας, από εξειδικευμένους στην εμβρυομητρική ιατρική γυναικολόγους.  Το υπερηχογράφημα αυτό, σε συνδυασμό με μια εξέταση αίματος, υπολογίζει την πιθανότητα ένα μωρό να πάσχει από κάποια χρωμοσωμική ανωμαλία, όπως το σύνδρομο Down. Στην περίπτωση που μία εγκυμοσύνη κριθεί ότι είναι υψηλού κινδύνου, διενεργείται περαιτέρω έλεγχος με λήψη χοριακών λαχνών (τροφοβλάστης -CVS) ή αμνιοπαρακέντηση. Δύο εξετάσεις που ενώ είναι σχεδόν 100% ακριβείς ως διαγνωστικές μέθοδοι ελέγχου για χρωμοσωμικές ανωμαλίες, είναι επεμβατικές διαδικασίες και ενοχοποιούνται για ένα μικρό μεν αλλά υπαρκτό κίνδυνο αποβολής.

Με την εξέλιξη όμως της μοριακής γενετικής και βιοτεχνολογίας, οι μέλλουσες μαμάδες και οι γιατροί τους έχουν πλέον στη διάθεση τους το Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο NIPT, ο οποίος στη χώρα μας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από το Πρόπυπο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο SCIENCE LABS, που βραβεύτηκε μάλιστα πρόσφατα με το Χρυσό Βραβείο Ιατρικής Καινοτομίας για αυτή του την δρστηριότητα. Το Clarigo NIPT test της Science Labs αποτελεί σαφέστατα μία επανάσταση στην Εμβρυομητρική Ιατρική, και οι μέλλουσες μαμάδες προτιμούν τις νέες, εξελιγμένες γενετικές μεθόδους, που έχουν μηδενικό ρίσκο και δίνουν πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις για την υγεία του μωρού τους.

Τι προσφέρει ο Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος Clarigo NIPT τεστ;

O Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος Clarigo NIPT τεστ της Science Labs ανιχνεύει και αναλύει εμβρυϊκό DNA στο αίμα της μέλλουσας μαμάς, μετά από μια απλή εξέταση αίματος που πραγματοποιείται από τις 9 εβδομάδες κύησης και έπειτα. Με την ανίχνευση αυτού του DNA, και με ακρίβεια μεγαλύτερη από 99,9% για το Σύνδρομο Down- μπορεί κανείς να αξιολογήσει τον κίνδυνο χρωμοσωμικών ανωμαλιών.

Ένα τεστ υψηλής αξιοπιστίας μηδενικού όμως ρίσκου για τη μαμά και το μωρό της

Ο έλεγχος της Αυχενικής Διαφάνειας, αποτελεί ένα πλέον σημαντικό εργαλείο για τον έλεγχο της υγιούς ανάπτυξης ενός εμβρύου, όμως, σχετικά με τις πιο συχνές χρωμοσωμικές ανωμαλίες, υπολογίζει μονάχα έναν υψηλό ή χαμηλό κίνδυνο το μωρό να πάσχει από την ανωμαλία αυτή. Επίσης, η αμνιοπαρακέντηση, ως γνωστό, ενέχει ένα μικρό αλλά πάντα υπολογίσιμο κίνδυνο αποβολής , για το λόγο αυτό πρέπει να γίνεται όταν υπάρχουν απόλυτες ιατρικές ενδείξεις. Στα δύο αυτά σημεία φαίνεται πως πλεονεκτεί απόλυτα το Clarigo NIPT τεστ της Science Labs, ο νέος Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος, με τον οποίο με μία απλή αιμοληψία από τη μαμά, χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο το μωρό, μπορούμε να ανιχνεύσουμε, σε ποσοστό που ξεπερνά το 99,9% για το σύνδρομο Down, μία χρωμοσωμική ανωμαλία.

 

Μη Επεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος: Γιατί είναι πολύτιμος για κάθε εγκυμοσύνη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.