Οδηγίες Συμπεριφοράς για Ζευγάρια

Μην νομίζετε ότι όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια που βλέπετε είναι πάντα έτσι ευτυχισμένα, τρυφερά και σφιχταγκαλιασμένα. Έχουν και τις δύσκολες στιγμές τους.

Πώς όμως καταφέρνουν ορισμένοι να είναι μαζί σε σχέση και να δείχνουν τόσο ευτυχισμένοι;

Ας δούμε κάποιες βασικές αρχές που όλοι λίγο πολύ ξεχνάμε, όχι μόνο στις προσωπικές μας σχέσεις, αλλά και γενικά στις ανθρώπινες επαφές.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#81d742″ type=»fa»] Ειλικρίνεια

Είναι ωραίο να μην λέμε ψέματα. Η εμπιστοσύνη είναι ζωτικής σημασίας και κερδίζεται με ειλικρίνεια.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#81d742″ type=»fa»] Συμβιβασμός

Υπάρχει μια πολυπλοκότητα όσον αφορά τους συμβιβασμούς. Με τους ρόλους των δύο φύλων να εξελίσσονται συνέχεια είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε ποιος είναι ο «άντρας» και ποια η «γυναίκα» σε μία σχέση. Ο συμβιβασμός αποτελεί εγγενές μέρος μιας σχέσης. Αυτή είναι η φύση των σχέσεων. Σεβόμαστε τις επιθυμίες του συντρόφου μας και συμβιβαζόμαστε, όπως αντίστοιχα πρέπει να συμβιβάζετε και εκείνος.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#81d742″ type=»fa»] Υποστήριξη

Είναι υγιές να τσακώνεστε. Δεν είναι υγιές να ουρλιάζετε.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#81d742″ type=»fa»] Μην περιορίζετε τις εκφράσεις και χειρονομίες αγάπης

Αυτό δε σημαίνει ότι όσο πιο πολλά χρήματα ξοδέψετε τόση πιο πολύ αγάπη νιώθετε για τον σύντροφό σας. Μία βόλτα στο ηλιοβασίλεμα, ή διακοπές μαζί, καθημερινές συνήθειες που μοιράζεστε και σας κάνουν να αισθάνεσθε όμορφα με το ταίρι σας, αυτές δείχνουν την αγάπη.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#81d742″ type=»fa»] Δεχτείτε ότι κανείς δεν είναι τέλειος

Το τέλειο πρόσωπο δεν υπάρχει. Ο καθένας έχει ελαττώματα. Ο καθένας κάνει λάθη. Η Σταχτοπούτα πιθανώς περιπλανήθηκε πάρα πολύ για να βρει το πριγκιπόπουλό της.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#81d742″ type=»fa»] Μην φοβάστε τις δύσκολες συζητήσεις

Αν η σχέση είναι ισχυρή και πηγαίνει κάπου, θα πρέπει να λύσετε ό,τι σας απασχολεί ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε «εκείνη» την κουβέντα.

[mks_icon icon=»fa-heart» color=»#81d742″ type=»fa»] Να είστε επιφυλακτικοί όταν συζητάμε τα προβλήματα της σχέσης σας με τους φίλους σας

Είναι λογικό να συζητάτε τα προσωπικά σας με τους φίλους σας, απλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Αν έχετε συζητήσει μαζί τους την κάθε μικρή ανησυχία που έχετε για τη σχέση σας, κάθε τσακωμό, κάθε παράπονο, τότε αυτό έμμεσα προδιαθέτει αρνητικά τους φίλους σας ενάντια στο ταίρι σας, καθιστώντας τους μη αντικειμενικούς συμβουλάτορες…

 

Η ευτυχία σε ένα ζευγάρι, δεν είναι κάτι που έρχεται τυχαία. Ένα σημαντικό μυστικό συστατικό ενός επιτυχημένου ζευγαριού είναι ότι… μπορεί να επιβιώσει ακόμη και τις μέρες που δεν είναι ευτυχισμένο.

Οδηγίες Συμπεριφοράς για Ζευγάρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.