Οι 4 βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ένα ζευγάρι για το Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο NIPT

Σημαντικά στοιχεία για την υγεία του αναπτυσσόμενου μωρού μπορεί να αποκαλύψει ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος (ΝΙΡΤ). Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις τα ευρήματα της προηγμένης αυτής εξέτασης μπορεί να βοηθήσουν το ζευγάρι να λάβει ενημερωμένες αποφάσεις για το παιδί του, τόσο πριν τη γέννησή του όσο και μετά από αυτήν.

Ωστόσο η ερμηνεία των ευρημάτων της εξέτασης δεν είναι εύκολη, διότι υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορεί να δείξει. Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, να τι πρέπει να ξέρουν τα ζευγάρια γι’ αυτήν.

1. Τι είναι ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος

Είναι μία προηγμένη ανάλυση αίματος η οποία μπορεί με ασφάλεια να ανιχνεύσει νωρίς στην εγκυμοσύνη σοβαρές διαταραχές στα έμβρυα. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να αποφασίσουν, έπειτα από την απαιτούμενη συζήτηση με τον ειδικό στη γενετική (συμβουλευτική) και το γιατρό τους, για την εξέλιξη της κύησης.

Η ανάλυση εντοπίζει στο αίμα της γυναίκας γενετικό υλικό (DNA) του εμβρύου, το οποίο στη συνέχεια εξετάζεται στο εργαστήριο για συγκεκριμένες ανευπλοειδίες, δηλαδή για ανωμαλίες στον αριθμό των χρωμοσωμάτων (φυσιολογικά είναι 23 ζεύγη σε κάθε σωματικό κύτταρο, αλλά σε περίπτωση ανευπλοειδίας μπορεί να υπάρχει ένα επιπλέον ή ένα λιγότερο χρωμόσωμα).

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Οι 4 βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ένα ζευγάρι για το Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο NIPT

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.