Οι Selfies «χαλάνε» το δέρμα σου;

Το Snapchat, το Instagram, το Twitter, το Facebook, το FaceTime και φυσικά δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τα γραπτά μηνύματα, είναι ορισμένες από τις εφαρμογές που μας έχουν κάνει να περνάμε αρκετό χρόνο της ημέρας μας με το πρόσωπό μας στραμμένο στην οθόνη. Πλέον, έχουν γίνει μέρος της ζωής μας και δε φαίνεται να έχουν κάποιο σημαντικό μειονέκτημα. Ή μήπως έχουν; Και δεν εννοώ τον πανικό που μας πιάνει όταν το κινητό μας ξεμένει από μπαταρία ή κάποιο hacker που προσπαθεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα μας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι όλες αυτές οι τροφοδοτούμενες με μπαταρίες συσκευές μπορεί να έχουν σημαντική επίπτωση στο δέρμα σας; Η είδηση μας έρχεται από το Λονδίνο, καθώς η γνωστή blogger και selfo-maniac, Mehreen Baig, μετά από λήψη selfies, παρατήρησε διαφορές στο δέρμα της, όπως: σκοτεινά σημεία, μεγαλύτερους πόρους, και εμφάνιση νέων φακίδων. Έτσι, λοιπόν, επισκέφθηκε το Δρ Simon Zokaie, ένα δερματολόγο, ο οποίος της είπε ότι το υψηλής ενέργειας ορατό φως (HEV) που παράγεται από τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, είναι πιθανό να ευθύνεται για τα δερματολογικά της προβλήματα.

Ο Δρ Zokaei, επίσης, της είπε ότι οι ακτίνες HEV προκαλούν θερμότητα και φλεγμονή στα εσωτερικά επίπεδα του δέρματος, επιβραδύνοντας έτσι την ικανότητα του δέρματος να αυτοθεραπευτεί και να προστατευθεί.

«Οι επιβλαβείς επιπτώσεις του HEV φωτός στο δέρμα μου ήταν εμφανής, καθώς είχαν δημιουργηθεί νέες φακίδες και καφέ κηλίδες στα μάγουλά μου, κάτι το οποίο ήταν αποτέλεσμα των πολλών selfie που συνήθιζα να βγάζω και των πολλών ωρών που ήμουν μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και του κινητού μου τηλεφώνου», δήλωσε η Baig  στην Daily Mail. «Tο δέρμα μου είχε χάσει την ικανότητά του να θεραπεύεται λόγω της φλεγμονής που είχε δημιουργηθεί από το HEV».

Ευτυχώς, υπάρχει θεραπεία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας HEV. Ο Δρ Zokaei είπε στην Baig ότι τα αντηλιακά δεν μπορούν να προστατέψουν το δέρμα από την HEV ακτινοβολία, αλλά χρησιμοποιώντας ένα αντιοξειδωτικό ορό κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία αντιοξειδωτική κρέμα ή τζελ το βράδυ, μπορεί κάποιος να επιβραδύνει και να αντιστρέψει τις βλάβες του δέρματος.

Επομένως, μην πετάξετε το κινητό σας ακόμα!

Οι Selfies «χαλάνε» το δέρμα σου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.