Πέντε πράγματα που φοβάται ένας νέος μπαμπάς, και πως να τον βοηθήσεις να τα ξεπεράσει.

Ακόμα κι αν ο σύντροφος σου έχει ενθουσιαστεί με την ιδέα ότι θα γίνει μπαμπάς, μην ξεχνάς ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πράγματα, που τον φοβίζουν μέχρι… θανάτου.

Συγκεντρώσαμε τα πέντε βασικότερα και σου τα παρουσιάζουμε. Ά! Και, βέβαια, συμβουλές για το τι μπορείς να του πεις εσύ για να τον καθησυχάσεις!

Θα μπορέσω να τα κάνω όλα σωστά;

Δώσε του να καταλάβει πως δεν πειράζει κι αν δεν τα γνωρίζει όλα. Εξήγησε του τον τρόπο κι άφησε τον να προσπαθήσει! Άλλωστε κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος!

Θα μπορέσω να ανταπεξέλθω οικονομικά στις ανάγκες του νέου μέλους της οικογένειας μας;

Προσπάθησε να καταγράψεις όλα εκείνα τα βασικά που χρειάζεται το μωρό σας στην αρχή. Ακριβώς όπως θα έκανες και για τον μηνιαίο προγραμματισμό του σπιτιού σου. Μια λίστα με τα απαραίτητα θα ανακουφίσει και τους δυο σας, καθώς θα ξέρετε πως περίπου θα πορευτείτε.

Φοβάμαι πως από δω και πέρα θα ασχολούμαστε μονάχα με το μωρό

Καταρχήν ψυχραιμία! Δώσε του να καταλάβει πως αν θέλει η κοινωνική ζωή σας να παραμείνει ως έχει, δε θα σας εμποδίσει ούτε ένα, ούτε και δέκα παιδιά. Όλα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού!

Αν κάνω παιδί θα αναγκαστώ να μεγαλώσω… και εγώ! Τέρμα οι μπύρες με τους φίλους μου, το playstation, κι ό,τι άλλο με ευχαριστεί…

Καταρχήν ναι. Η ζωή σας θα αλλάξει. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να ορίσετε μια ελεύθερη μέρα για τον καθένα σας, όπου ο ένας θα μένει σπίτι με το μωρό κι ο άλλος θα κάνει τα πράγματα που του αρέσουν!

Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να κοιμηθώ!

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή θα ξανακοιμηθεί! Όχι άμεσα, αλλά και πάλι με το σωστό προγραμματισμό θα τα καταφέρετε! Κανονίστε το ένα σαββατοκύριακο να κάνει βάρδια ο μπαμπάς, το άλλο η μαμά. Αν βέβαια υπάρχει στο πλάνο σας και γιαγιά, ο μπαμπάς θα είναι σούπερ τυχερός!

 

Πέντε πράγματα που φοβάται ένας νέος μπαμπάς, και πως να τον βοηθήσεις να τα ξεπεράσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.