Γευστική σαλάτα με πληγούρι και ρεβύθια

[mks_icon icon=»icon-notebook» color=»#81d742″ type=»sl»] Υλικά για τη ζύμη

  • 300γρ. πληγούρι
  • 300 γρ. ρεβύθια
  • 1 μεγαλο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Ντρεσινγκ

  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι λευκό
  • 1κ. σούπας μέλι
  • Αλάτι

 

[mks_icon icon=»fa-check» color=»#dd3333″ type=»fa»]Εκτέλεση

Μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια. Την άλλη ημέρα τα βράζετε. Μουλιαζετε το πληγούρι για 10 με 12 λεπτά. Σε σαλατιέρα βάζετε τα ρεβύθια το πληγούρι τις ντοματούλες το κρεμμύδι τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Από επάνω ρίχνετε το Ντρέσινγκ. Ανακατεύετε απαλά με να αναμιχθούν οι γεύσεις. Αφήνετε λίγο και σερβίρετε.

Γευστική σαλάτα με πληγούρι και ρεβύθια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.