5 συχνοί καυγάδες ανάμεσα σε ζευγάρια που περιμένουν παιδί (& πως να τους επιλύσεις)

Επειδή μαζί με την εγκυμοσύνη έρχονται και οι ορμόνες και το στρες, ιδού οι καυγάδες που μπορεί να προκύψουν ανάμεσά σας.

Σύμφωνα με έρευνα του 2005, από τα τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και το Ινστιτούτο Ερευνών Σχέσεων της Ουάσιγκτον, 67% των ζευγαριών, παρατηρείται σημαντική πτώση στην ποιότητα της σχέσης των ζευγαριών, όταν γίνουν νέοι γονείς. Και το πιο σημαντικό σου όπλο για να διασφαλίσεις τη σχέση, ξεκινάει από το να έχετε μια χαρούμενη σχέση, όσο ακόμα είσαι έγκυος.

[mks_icon icon=»fa-ban» color=»#dd3333″ type=»fa»] Καυγάς για το όνομα του παιδιού:

Εσύ θέλεις ένα μοναδικό όνομα για το παιδί, κι εκείνος επιθυμεί να ακουστεί το όνομα του πατέρα του.

 [mks_icon icon=»fa-check-square-o» color=»#81d742″ type=»fa»] Πώς θα το ξεπεράσετε:

Το πιο βασικό είναι να κυλήσει ιδανικά η εγκυμοσύνη και να αποκτήσετε ένα υγιές μωρό. Ακούστε ο ένας την γνώμη του άλλου για το πιθανό όνομα του παιδιού που περιμένετε, και μεταθέστε την συνολική κουβέντα για το πρώτο εξάμηνο μετά τη γέννηση του παιδιού σου.

Άλλωστε, το ίδιο το παιδί, με τις εμφάνισή του και τα ιδιαίτερα ταλέντα του, θα σας οδηγήσει στο κατάλληλο όνομα, ειδικά τη στιγμή που δεν χρειάζεται να το βαπτίσετε άμεσα.

[mks_icon icon=»fa-ban» color=»#dd3333″ type=»fa»] Εκείνος δεν είναι παρόν σε ό,τι αφορά την εγκυμοσύνη

Εσύ τρέχεις να προλάβεις τη δουλειά και τους υπερήχους για το μωρό κι εκείνος μένει παραπάνω στο γραφείο και χάνει τα ραντεβού σας με το γυναικολόγο. Από την άλλη, ο αγαπημένος σου θεωρεί πως είσαι υπερβολική με την εγκυμοσύνη και πως δεν τον συμπεριλαμβάνεις σε αυτήν όσο θα έπρεπε.

 [mks_icon icon=»fa-check-square-o» color=»#81d742″ type=»fa»] Πώς θα το ξεπεράσετε:

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που θα ζήσεις ελάχιστες φορές στη ζωή σου και για την οποία ο σύντροφός σου καταλαβαίνει μόνο όσα μοιράζεσαι μαζί του. Αντί να κατηγορεί ο ένας τον άλλο, μπορείς να του εξηγείς ακριβώς πως νιώθεις καθημερινά, για να μην τον εκπλήσσεις με τα ξεσπάσματά σου.

Το βασικό ζητούμενο είναι η εμπιστοσύνη και να ξέρεις ότι εκείνος θα είναι εκεί για εσένα όποτε τον χρειαστείς, ειδικά στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Κι αν χάσει κι ένα υπέρηχο, δεν έγινε και τίποτα.

[mks_icon icon=»fa-ban» color=»#dd3333″ type=»fa»] Ο καυγάς για το σεξ

Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις με την μεγάλη σου κοιλιά και τα πρησμένα πόδια είναι σεξ, ενώ εκείνος το θέλει όσο ποτέ.

 [mks_icon icon=»fa-check-square-o» color=»#81d742″ type=»fa»] Πώς θα το ξεπεράσετε:

Το χιούμορ στο σεξ τη συγκεκριμένη περίοδο είναι σημαντικό. Εξήγησέ του τα πραγματικά προβλήματα που έχεις, για να μην πιστέψει πως δεν θέλεις να κάνετε σεξ επειδή δεν σε έλκει πια. Άφησέ τον να καταλάβει τι ακριβώς φοβάσαι και γιατί ντρέπεσαι και ακόμα κι αν δεν επιθυμείς να προχωρήσετε σεξουαλικά, βρείτε τρόπους για να έρθετε κοντά (αγκαλιές, φιλιά).

[mks_icon icon=»fa-ban» color=»#dd3333″ type=»fa»] Ο καυγάς που δημιουργούν οι οικογένειές σας

Η σχέση με τους συγγενείς σας ήταν συγκεκριμένη, μέχρι τη στιγμή που ανακοινώσατε σε όλους την εγκυμοσύνη σας. Τα σχόλια για το βάρος σου, για το όνομα που θέλουν να πάρει το εγγόνι τους και για το πως και πόσο καλά ανέθρεψαν εσάς με συγκεκριμένες πρακτικές, μπορούν να φέρουν άπειρους καυγάδες στο τραπέζι.

 [mks_icon icon=»fa-check-square-o» color=»#81d742″ type=»fa»] Πώς θα το ξεπεράσετε:

Μην ξεχνάτε πως είστε ομάδα και πως εσείς οι δύο και μόνο εσείς οι δύο, είστε οι μελλοντικοί γονείς του παιδιού που περιμένετε και κανείς άλλος. Οι επιλογές που θα κάνετε για το μεγάλωμα του παιδιού σας αφορούν μόνο εσάς, αλλά κάθε γνώμη είναι σεβαστή και μπορείτε να την ακούσετε.

Μην ξεχνάτε πως οι συγγενείς σας θέλουν το καλό σας και πως δεν χρειάζεται να κάνετε πράξη ό,τι σας προτείνουν. Παρ΄όλα αυτά, δεν χρειάζεται να είστε αγενείς και προσβλητικοί σε ό,τι σας πουν. Άλλωστε, μην ξεχνάτε και οι δύο, πως οι άνθρωποι αυτοί θα  είναι οι μελλοντικοί παππούδες του παιδιού σας!

[mks_icon icon=»fa-ban» color=»#dd3333″ type=»fa»] Ο καυγάς για τα χρήματα:

Εκείνος ανησυχεί για τα χρήματα που θα χρειαστείτε για τον τοκετό κι εσύ προσπαθείς να φτιάξεις την προίκα του μωρού.

 [mks_icon icon=»fa-check-square-o» color=»#81d742″ type=»fa»] Πώς θα το ξεπεράσετε:

Δημιουργείστε το συνολικό μπάτζετ που αφορά το μωρό σας μαζί. Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά εκείνος ποτέ δεν θα κατανοήσει (πριν να μπείτε στην πράξη) γιατί χρειάζεστε 10 σελτεδάκια και 20 φορμάκια, όπως κι εσύ δεν θα καταλάβεις γιατί το όμορφο καρότσι δεν είναι παράλληλα και το πιο πρακτικό.

Και σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της εγκυμοσύνης, μοιραστείτε τους φόβους και ανησυχίες σας και κατανοήστε τι εκνευρίζει τον άλλον.

5 συχνοί καυγάδες ανάμεσα σε ζευγάρια που περιμένουν παιδί (& πως να τους επιλύσεις)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.